"הנוער של היום זה לא מה שהיה פעם" – זה משפט שמתאים לאמהות שלנו אבל האמת, יש בו משהו. הנוער היום הוא הרבה יותר משכיל, בעל הרבה יותר אפשרויות גם כלכליות. זה נוער שיודע אייפון ואייפד, נוער שמתקשר בצורה שהסבתא שלי לא הייתה חולמת עליה. זה נוער מוצלח ואיכותי.
יחד עם זאת, אותו נוער, אוהב לבלות, ולישון עד מאוחר כשמאפשרים לו, הוא אוכל "ג'אנק פוד", והוא סובל הרבה יותר מבעיות של קשב וריכוז, וגם מתופעות בריאותיות ש"מתאימות" למבוגרים.
הנוער חשוף הרבה יותר לתכנים רבים ומגוונים דרך אותה מדיה וירטואלית מולה הוא יושב שעות. הוא במנוחה יותר ובתנועה פחות. ומעבר לכל זה, זוהי תקופת גיל ההתבגרות, המרידה והעצמאות, עם הפוני על העיניים.
אני את היוגה הכרתי בדיוק בשלב הזה. הייתי מהבנות השקטות, מה שנקרא ילדה טובה. בבית, היה לנו ספר יוגה, של יסודיאן, ואני גמעתי אותו בשקיקה. בעיקר את החלק הראשון בו מסופר על נפלאות הנשימה. בכתה ט', במדרשת בן גוריון, בתיכון לחינוך סביבתי, נחשפתי ליוגה בפעם הראשונה. זה היה כמו קסם. המורה דיבר אנגלית, והוסיף להקסים אותי בהבנת היוגה בשפה זרה. מאז ועד היום אני מתרגלת יוגה ומלמדת בעקבות האהבה שלי.
למה יוגה בגיל הזה, יכולה לתרום?
התרגול הפיסי המתון, שמשתפר בהדרגה, בשילוב הנשימה – גורמים לאיזון המערכות השונות בגוף. הנשימה כשלעצמה יש בה יכולות ריפוי, וכשהיא באה בצורה מודעת, היא מביאה איתה את כוח הרצון והיכולת לניתוב והתמרה בתוך הגוף. הנשימה היא כלי עוצמתי ל איזון, שחרור מכאבים, דאגות, מתחים, והעצמה בתחומים שונים.
התרגילים מחזקים את הגוף ומעצבים אותו נכון: מליבת הגוף החוצה, ומכפות הרגליים אל הקודקוד.
עם חיזוק הגוף, מתחזק גם הביטחון העצמי, והביטחון בגוף. דימוי הגוף משתפר לטובה אצל מי שאצלה הוא לקוי. כבר אמרנו נוער יושב מול מסכי המחשב והטלביזיה? אז אחת מתופעות הלוואי היא כאבי גב, עליון וצוואר, וגם כאבי גב תחתון. העיניים מתאמצות ויתכנו בעיות בראיה לטווח הרחוק.
מעבר לכך, לכל יתרונות היוגה הנפלאים, שיפור התזונה הוא חלק בלתי נפרד מכל הנאמר לעיל. במהלך השיעור, יינתנו גם טיפים והסברים בנוגע לתזונה נכונה ונבונה, כחלק ייחודי לשיעור אצלי.
השיעור מתאים לנערות מתבגרות, שרוצות לנסות משהו חדש ובריא, בנות שרוצות להזיז את עצמן מתוך מקום בוגר ובוחר, שרוצות כלי שיכול לשרת אותן למשך כל החיים, דרך אהבה ושמחה.